Ne budi DOBAR i ne budi LOŠ ~ Šta da BUDEM onda?


Da, postavlja se logično pitanje ~ šta da budem onda?

BUDI. Budi apsolutno ono što JESI u datom trenutku. Ništa više ništa manje od toga.
Budi jedinstven Ti, Svoj, jer na nivou forme u fizičkom svetu si autentičan. Da li misliš da je to slučajno? Da li misliš da je išta sa čime si se rodio slučajno?

Dakle, autentičan si po otiscima prstiju, od svih 7,520,359,449 ljudi koliko nas je trenutno na planeti zemlji, niko nema iste otiske kao ti. I niko ko se rodio pre tebe milionima godina unazad i unapred neće biti potpuno isti kao ti, niko, nikada!!
Probaj da pročitas ovo malo dublje, svesnije, ne budi lenj, vrati se nazad i pročitaj ponovo taj podatak. Da li sada shvataš koliko si jedinstven?

Autentičan si i po svojim osobinama, talentima, nesigurnostima, sposobnostima, veštinama, slabostima. Sve te varijable i njihova isprepletenost i povezanost čine jedinstvenu kombinaciju čiji si glavni nosilac TI.
Suvišno je pisati o statističkoj verovatnoći da od milijarde spermatozoida, uspeo si baš TI.

otisakI sve to, svu tu dragocenu jedinstvenost i blago koje se ne da izmeriti ti svakodnevno kočiš i gušiš u sebi, svojom težnjom da se uklopiš u društvu, da budeš prihvaćen, voljen.
I da, nema ništa loše u tome, osim u tvojoj potrazi za tim spolja, u drugoj osobi. Sve to što išteš se nalazi u TEBI. I možeš biti apsolutno prihvaćen i voljen PRVO od samoga sebe a onda od svih ostalih.


A to ćeš biti jedino ako dopustis sebi da se izraziš, da imaš otvoren um kako za prikupljanje tako i za DELJENJE svojih misli, ideja i na kraju prisutnosti i ljubavi.

 
Autor:
Aleksandar Petrunović, www.facebook.com/aleksandar736

aleksandar
 

 

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE