Možete imati život SKROJEN PO VAŠOJ MERI. Ne postoje GRANICE!


Kažem vam, možete da zaradite koliko god novca zelite. Možete imati šta god poželite. Možete raditi šta god poželite!


NE POSTOJE GRANICE (IZVAN VAŠIH MISLI, VAŠE GLAVE).

Ali kažem vam, sve to možete tek kad postanete prava osoba. Ono što mislim pod tim "prava osoba" je:

Kada otkrijete ko ste i počnete da se izdvajate od MASE vi uviđate svoju INDIVIDUALNOST. Uviđate svoje talente, svoje lične veštine. Dokle god pratite i kopirate šta drugi rade nikada nećete postati najbolji u kopiranju na svetu. Ali ako odustanete od toga i budete to što jeste, imate šansu da postanete najbolja verzija SEBE.

Primer: Ako ste ikada nosili odelo(haljinu) iz prodavnice to je jedna stvar. Ali, ako ste nekad nosili nešto što je šiveno striktno po vašoj meri, znate da je drugačije od svega ostalog. Drugačije vam stoji, način na koji hodate i osećate je drugačiji, sve je prijatnije i bolje.

Suština je da MOŽETE IMATI ŽIVOT SKROJEN PO VAŠOJ MERI.

Zato tražim od vas da ULOŽITE VREME U SEBE.
Neki od vas provode toliko vremena sa drugima, pokušavaju da budu prihvaćeni i voljeni, da više i ne znaju KO SU. Poznajete DRUGE ljude bolje nego sami SEBE.
Proučavali ste ih, analizirali, želite da budete kao oni i znate šta? Toliko ste vremena utrošili u njih da ne znate ko ste VI!!!


Iz motivacionong videa: BE YOURSELF - ERIC THOMAS
Jedini preduslov za sve navedeno, jeste da preuzmete odgovornost za svoje stanje svesti: svoje misli, emocije, reakcije, ponašanja! Svoju prošlost, svoju sadašnjost i budućnost. Počnite da upoznajte sebe, svoje MISLI koje vam se javljaju svakog dana, odakle one dolaze, gde ste ih to čuli i zašto usvojili?

Da li su baš sve istinite i potrebne, koliko vam služe i doprinose vašoj sreći. Da li verujete da možete da sami birate koje ćete misli negovati a koje odbaciti, da umesto brige izaberete veru, umesto kritike razumevanje i ultimativno umesto straha ljubav?

KOJA JE SVRHA VAŠIH MISLI?

Da kreiraju vaš život, koliko god vam to naivno ili neverovatno zvučalo, sve što je oko vas, vaše je delo i nije slučajno. Vi ste arhitekta svoje građevine zvane život. Da, teško je to ovako odmah razumeti i prihvatiti, ali to je zapravo odlična vest za vas. Jer kada odbacite izgovore (sudbinu, državu, grad, porodicu, druge ljude, horoskop) Ostajete samo VI, sami sa sobom i spoznajom da je sve na vama.
 
Šta je sa vašim NAVIKAMA?

Svesni toga ili ne mi smo robovi navika, svakodnevno.

"Navika, ako joj se ne odupiremo, ubrzo postaje nužda." ~ Aurelije Augustin
 
Da li je pametno odmah ujutru skočiti na telefon, pregledate sve po facebooku, instagramu, pustiti TV, načitati se žute i CRNE štampe. Kako se osećate nakog svega toga, jeste li srećniji, prosudite sami. Zašto ne biste izašli napolju, osetili sunčeve zrake na svojim obrazima i time ujedno poslali poruku svom organizmu poruku da se budi, da luči sve potrebne hormone.

 

 

poletanje

 

 

Zašto umesto te kafe ne biste popili čašu limunade (pročitajte više o ph vrednostima kafe i limuna i kako oboje utiču na vaš organizam). Zašto ne biste probali da svake večeri pročitate 5 strana one knjige koju planirate i odlažete već mesecima?

"Dobre navike, formirane u mladosti su ono što vas razlikuje od drugih."
~ Aristotel

I da, neće biti lako, šta više, moraćete da zagrizete i vidite koliko je teško promeniti sebe a kamoli bilo koga drugog. Vezaćete 3,4 dana pa ćete zabrljati, ali koga je briga, počnite ponovo i ponovo i ponovo, sve dok stare misli i navike ne zamenite novim. NE treba, NE može i NEĆE biti savršeno, imate pravo na sve greške ovoga sveta sve dok učite iz njih i dok ne odustajete. Na kraju vam ostaje samo da gledate u čaroliju koju ste SAMI napravili.

Život će vam biti lepši, prijatniji i sa više boja, mirisa i dobrih ukusa. A sve to je samo početak...


 

 

 

Autor: Aleksandar Petrunović, www.facebook.com/aleksandar736

aleksandar

 

 

 

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE