Ugovor naše DUŠE ~ Sporazum koji smo sklopili PRE DOLASKA na Zemlju


Dok smo u duhovnom svetu, biramo svoje telo i porodicu uz vođstvo duhovnih vodiča i drugih mudrih bića. To je često deo većih lekcija, karme i misije u životu kako bi naša duša rasla i stekla nova znanja.
Pre nego što smo se rodili, naša porodica duša nas je pitala: “Šta bi želeo da naučiš u ovom životu?“ Na temelju našeg odgovora tada se sklapa ugovor duše.


Suprotno od onoga što želimo
 
Ako želimo da se naučimo strpljenju, nećemo tražiti da budemo okruženi učiteljima zen budizma, već ljudima (na primer braćom ili sestrama) koji će neprestano iskušavati naše strpljenje i namerno nas živcirati.
Ako želimo da naučimo ljubav, pokazaće nam se mržnja, i bez obzira na lekciju koju moramo da naučimo, uvek ćemo tražiti suprotno od onoga što želimo. Na primer, ako odaberemo samopouzdanje, u našem će se životu pojaviti ljudi koji će se pretvarati da su nam prijatelji kako bi nas povredili.

Na ovom principu se temelje ugovori duša jer jedino kada nas gaze, nemamo drugog izbora nego da naučimo da se zauzmemo za sebe. Vlastiti razvoj može biti vrlo bolan proces koji sam po sebi zahteva naše pročišćenje. Jednako kako se dijamant polira da bi dobio sjaj, tako i mi moramo proći kroz sličan proces.

Postoje dve vrste boli, ona iz koje učimo i ona koja je nasilna. Dok nasilna bol nema svrhu, bol iz koje učimo je ključna za rast.

 

duse

 


Izbacivanje iz ravnoteže

Osim početničke sreće kojom nam svemir pokazuje da možemo mnogo toga postići uz vežbu, prvi korak prema rastu je biti izbačen iz ravnoteže. Iz centra nas izbacuje određena količina nečega što je proporcionalno količini onoga što smo odabrali naučiti. Kroz učenje i rast vraćamo se u centar s alatom koji nam je potreban da se vratimo kući.


Druga strana našeg povratka u ravnotežu izražava se direktno kao rast

Svemir nam u svojoj beskrajnoj ljubavi stalno šalje lekcije, a jedna od najtežih istina koju treba da prihvatimo je: “Bravo, naučio/la si lekciju, rešio/la si problem. Čestitam, vreme je za nagradu - NOVI PROBLEM.“ Svaki put kada pokažemo svoju sposobnost rešavanja nepovoljnih situacija, život postaje malo teži. To je jednostavno jedan od najtežih aspekata ovog puta učenja, a opet je divan zbog rasta koji doživljavamo tokom procesa.

Najvažnije je zapamtiti da su naši prijatelji oni koji nas uče tim lekcijama. Naše prijateljske duše (sa našim pristankom) su te koje će nas povrediti, izdati i pomagati nam kako bismo dobili priliku za učenje.

Kako bi sva ova iskustva delovala verodostojno, mi po rođenju zaboravljamo da je reč o našim prijateljima. Ako biste radije bili srećni nego u pravu, samo se pretvarajte da vas vole, to će zasigurno promeniti vašu perspektivu.

 

Preuzeto sa: novostiikorisneideje.blogspot.rs
Izvor: g
ostica.com

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE