Majkl Njutn i putovanje duša ~ Moje LIČNO ISKUSTVO sa REGRESIJOM


Ranije mi je bilo teško da poverujem u stvari koje se ne mogu videti očima i iskusiti ostalim čulima. Tokom dugog perioda svog života sam bio apsolutno uveren da ništa osim naše fizičke dimenzije ne postoji, ni Bog, ni duhovi, ni anđeli, ni život posle smrti… Sve su mi to bile priče za malu decu, zavaravanje, bežanje od realnosti.

Mislio sam da sve te priče imaju poreklo u našem strahu od smrti, pa da su izmišljene kako bismo se izborili sa tim strahom. Dugo sam verovao u Tajnu, ne umevši sebi da objasnim kako funkcioniše jer sam i dalje negirao sve izvan ovog našeg matriksa koji nam okupira čula i drži nas u zabludi da je to stvarnost. A onda je jedan znak koji sam dobio, jedna knjiga koju sam pročitao promenila moj celokupan pogled na život. Odjednom su se sve kockice složile.

Evo kako je to bilo…

Bilo je to još prošle godine na letovanju. Već nekoliko godina unazad sam tražio odgovore na pitanje koja je moja životna svrha i s kojim ciljem sam došao na ovaj svet. Tražio sam odgovor, a nisam iskreno verovao da dolazimo na svet sa unapred definisanom svrhom. U svakom slučaju, odgovor koji je bilo potrebno da saznam pre otkrivanja svoje svrhe mi je stigao.

Jedne noći, dok sam bio na letovanju, sanjao sam zanimljiv san. Sada se sećam samo fragmenata, ali poenta je da su u snu bili neki nepoznati likovi, otac i sin, a tokom sna se otkrije da je sin u stvari u prethodnom životu bio otac svom sadašnjem ocu. Sećam se da je to saznanje ostavilo ogroman utisak na mene tokom sna. A onda se pojavio jedan natpis za koji sam znao da je veoma važan i da moram da ga zapamtim. Tu sam verovatno bio u lucidnom snu jer sam bio svestan da sanjam i svim silama sam se trudio da zapamtim šta piše na tom znaku koji se niotkuda pojavio u snu. Sto puta sam ponovio te dve reči, sve dok se nisam probudio i zauvek zapamtio ukaz koji sam dobio.


Na znaku je pisalo: “Putovanje duša“. Ja u tom trenutku nisam imao pojma šta je to. Čim sam se probudio, potražio sam na internetu šta to znači i otkrio da postoji knjiga sa tim imenom. Odmah sam pronašao elektronsku kopiju na engleskom jeziku i počeo da čitam. U sledećih nekoliko dana moj svet se okrenuo naglavačke.

 

regresoterapija

 


Za one koji nisu čitali knjigu, ukratko ću napisati o čemu se radi. Majkl Njutn je hipnoterapeut koji je u radu sa svojim klijentima primenjivao regresiju. Regresija je mentalno vraćanje klijenta u neko prošlo vreme kako bi ponovo proživeo određene situacije i promenio svoj emotivni odnos prema njima.

Njutn je zapazio interesantnu stvar, da svi pričaju o sličnim iskustvima koja ne mogu da se povežu ni sa jednim događajem ili mestom na našem svetu. Zaključio je da svi pričaju o svojim iskustvima pre dolaska u fizičko telo u kom se sada nalaze. Istražio je tu pretpostavku i u knjizi piše o svojim saznanjima koja su zasnovana na iskazima više stotina njegovih klijenata dok su bili pod dubokom hipnozom.

 


 

PRIJAVITE SE NA SEMINAR

Regresoterapija po metodi dr MICHAEL NEWTON Instituta

 Na samom početku knjige, Majkl Njutn piše kako je i on ranije bio “čvrsto na zemlji” ne verujući ni u šta što nauka nije dokazala. On je doktor, psihoterapeut i naučnik. Ali nije mogao da skloni glavu pred činjenicama koje su mu se tako jasno predstavile. Naravno, ja sam pronašao sebe u takvoj izjavi kojom me je potpuno kupio i uticao na to da poverujem u svaku reč koju pročitam.

A i kako da ne poveruješ kada prenosi transkripte razgovora sa klijentima dok su u hipnotičkom stanju? Svi klijenti govore istu priču, o smrti u prethodnom životu, gde su posle otišli, šta ih je dočekalo na tom drugom svetu, kakav je to svet, kako se ponovo rađaju (reinkarnacija), zašto se ne sećamo tog sveta dok smo u fizičkom telu…

Kada tako saznate za jedan kompletno novi svet sa kojim smo čvrsto vezani i koji utiče veoma jako na naš život, onda odjednom počnete da o većini stvari razmišljate drugačije. Odjednom je postalo jasno:

♦ zašto sve religije govore o zagrobnom životu,
zašto postoji neobjašnjiva patnja na ovom svetu za koju ne možemo da shvatimo da bi ijedna naša loša misao mogla da je privuče,
da li su za malu decu priče o izdizanju duše iz tela nakon smrti, o svetlosti na kraju tunela, o duhovima koji hodaju zemljom, o nefizičkim bićima sa kojima neki ljudi mogu da stupe u kontakt,
da li se rađamo sa određenom svrhom koju bi trebalo da ispunimo,
da smrt ne bi trebalo da bude tužan, ni tragičan događaj za one koji ostaju ovde, već samo treba da bude shvaćena kao prelaz u neko drugačije stanje.

Pročitajte ovu knjigu ako još uvek niste. Imate je u knjižarama na srpskom jeziku. Takođe postoji još nekoliko knjiga istog autora o toj tematici, od kojih je možda najpoznatija “Sudbina duša“.

 


 

PRIJAVITE SE NA SEMINAR

Regresoterapija po metodi dr MICHAEL NEWTON Instituta

 


 
Sada više nisam uopšte isključiv kao što sam napisao na početku da sam bio. Sada sam otvoren za nova saznanja i nove poglede na život bez obzira na to kako sada mislim.
Možda u budućnosti budem imao neko drugačije shvatanje. Biću otvoren za sve nove znakove koji mi se ukažu, poput onog jasnog natpisa u snu. Naš cilj je da napredujemo i razvijamo se, a to možemo jedino stalnim čitanjem i učenjem. I dalje sam skeptičan prema mnogim novotarijama koje se lansiraju na dnevnom nivou kako bi njihov osnivač i izumitelj zaradio pare. Ali kada je nešto tako lepo i jasno objašnjeno kao u knjizi “Putovanje duša”, u to jednostavno ne možeš da ne veruješ.

U međuvremenu sam dva puta bio na regresiji u prošle živote i saznao sam ko sam bio u nekim od prošlih života. Saznao sam i s kojim ciljem sam došao u ovo fizičko telo, ali o tome nekom drugom prilikom.


 
Preuzeto sa: tajna.rs

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE