Prosvetljeni UČITELJ tvrdi ~ Svi ste vi SAMO PROSJACI LJUBAVI!


Razmislite malo o ovome – o vašoj stalnoj potrebi za ljubavlju. Vi želite da vas neko voli, i ako vas neko voli, vi se osećate dobro. Ali to što ne znate je da vas drugi vole samo zato što oni želi da vi volite njih.
 
To je isto kao da neko baca mamac za ribe: on to ne baca da bi ribe jele, on to baca da bi ih ulovio. On ne želi to dati ribi, on to radi samo zato što želi ribu. Svi ljudi koje okolo vidite da su u ljubavi, oni samo bacaju mamac da uhvate ljubav.

Oni će na trenutak baciti mamac dok druga osoba ne počne osećati da tu postoji mogućnost da dobije ljubav od te osobe. Tada će i on pokazivati ljubav dok oboje ne shvate da su prosjaci. Oni su napravili grešku: svako je mislio da je ona druga osoba car. Kroz neko vreme oboje shvate da nisu dobili ljubav od onog drugog, a tada nastaju trvenja.

prosidbaZbog toga se o bračnom životu misli da je pakao jer svi vi želite ljubav, ali ne znate kako da je date. To je osnovni uzrok svih sukoba. Sve dok se ne dogodi ono o čemu sam vam govorio, odnos između muža i žene nikada neće biti harmoničan bez obzira kakvo usaglašavanje budete činili, bez obzira kakav brak budete imali, bez obzira kakva pravila bude društvo nametalo.

 

Jedini način da odnos učinite boljim je da shvatite da se ljubav samo može davati a ne tražiti. To se samo može davati. Bilo šta da primite je blagoslov, to nije nagrada za ljubav. Ljubav se daje i sve što primite je samo blagoslov, to nije nagrada. Čak i ako ništa ne primite, vi ste uvek sretni što ste bili u mogućnosti da dajete.
 Autor: Osho
Izvor:
adekvatnostivo.blogspot.rs

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE