Šta ako ne želimo da OTPUSTIMO nešto? Kako krenuti DALJE?


Naišla sam na ljude koji tuguju i ne žele to da otpuste jer im onda to izgleda kao izdaja voljenih i uspomena na njih. Ili ponekad ne želimo da otpustimo prekinute veze jer bi to značilo da moramo priznati kako smo bili neuspešni, gubitnik, ili da je sve skupa bilo gubitak vremena. Ali otpustiti nešto, preći preko toga, nikad nije izdaja – ljubav je odgovor, još uvek ih možemo voleti. Ljubav je isto tako i najbolji iscelitelj.

Mi nismo gubitnik jer se veze neizbežno pre ili kasnije raspadnu, to je priroda samsare. Isto tako, ne postoji veza iz koje se barem nešto ne može naučiti ako želimo, što znači da nije bila gubitak vremena.

pustanjeČak i ako samo shvatimo kako vezanost jeste gubitak vremena, to je lekcija da je u budućnosti izbegavamo i podstiče nas da naučimo Budine umešne načine uživanja u medu dok izbegavamo oštricu noža sa koje med ližemo!

Krenuti dalje i prihvatiti sadašnjost znači da možemo zasnovati zdraviji i pozitivniji odnos sa tom osobom, čak i ako ih više nikad ne vidimo u tom obliku.

Sloboda da konstruktivno reagujemo dolazi iz prihvatanja onoga što jeste, iz neprianjanja na ono što nije i ne može biti.

Sa zahvalnošću za ono što nas čini jačima i mudrijima; s ljubavlju i saosećanjem; sa čistom percepcijom. Naposletku, imamo izbor da drugu osobu vidimo kako god odaberemo.

 


 


Izvor: www.bc-kailash.hr

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE