PREDAVANJA ~ Ko sam ja stvarno? i Zašto su prve godine najvažnije?Predavanje - Ko sam ja stvarno?


Subota, 3. februar, od 17.30 do 21.30, centar Guarnerius, Džordža Vašingtona 12

Postavljanjem pitanja „Ko sam ja stvarno?“ započinje proces traženja sebe, svoje svrhe i smisla svog postojanja. Na tom putu susrećemo se sa različitim konceptima od kojih su neki duhovno orijentisani, a neki se više bave psihološkom dimenzijom bića.


Prvi tvrde da treba odbaciti ego, a drugi da ga treba ojačati, i svi tvrde da su u pravu. Kad sagledamo širu sliku, vidimo da i jesu, i da i jedni i drugi približavaju važan deo istine. Problem nastaje pre svega u nejasnom definisanju i značenju pojma „ego“.

Na predavanju „Ko sam ja stvarno?“ ćemo pokušati da približimo pojmove ego, duh, duša, jastvo, Self, više ja, niže ja, id, superego, unutrašnje dete...

Kroz radionicu koja sledi nakon predavanja ćemo biti u prilici i da osetimo sve te delove sebe i da kroz sopstveno iskustvo proverimo s kojim delom sebe se trenutno najviše identifikujemo.

kosamjaDa li je to naše autobiografsko ja, da li su to naše uloge; da li je to deo nas koji oseća da je jedno sa Izvorom i koji je prisutan kada meditiramo, kada se molimo ili kada smo u prirodi; ili je to onaj deo koji kreira, stvara, pleše, peva; ili možda mislimo da je naše stvarno ja ono koje je povređeno ili ljuto, koje krijemo od drugih, a kada se naprasno ispolji, drugi nam kažu „e sad si pokazao/la svoje pravo lice!“

Kroz ovo veče sa Tomislavom Kuljišem ćemo saznati i na koji način možemo konkretno da radimo na jačanju onih delova sebe koje želimo više da afirmišemo, kako možemo da otpustimo delove sebe sa kojima se ne osećamo dobro, i naposletku kako da postanemo autentični, odnosno ono što zaista jesmo.

Predavanje „Ko sam ja stvarno?“ se održava u subotu, 3. februara u Centru Guarnerius, Džordža Vašingtona 12, od 17.30-19 h, nakon čega sledi radionica od 19.15-21.30h.

Prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta, a više informacija i prijavu potražite na linku: http://ipd-center.eu/tko-sam-ja/Predavanje - Zašto su prve godine najvažnije?


Petak 2. februar, od 18-20.30h Centar Guarnerius, Džordža Vašingtona 12


Predavanje Tomislava Kuljiša „Zašto su prve godine najvažnije?” daje ključne informacije o uslovima celovitog razvoja deteta i omogućava nam da dublje i celovitije sagledamo svoje dete i njegov doživljaj sveta. Iako se danas kroz savremene spoznaje zna šta je detetu zaista potrebno od roditelja kako bi realizovalo svoj psihološki, emocionalni i intelektualni potencijal, te važne spoznaje ipak presporo prodiru u društvo.
 

dete


Još uvek većina roditelja, po inerciji, koristi zastarele metode vaspitavanja verujući da radi dobro i ne znajući da time usporava ili zaustavlja detetov celoviti razvoj što se posle manifestuje u nepoželjnom ponašanju, lošem odnosu s detetom, problemima u školi i kasnijem životu buduće osobe. Ovo dinamično predavanje daje uvid u stvarne potrebe deteta i pojašnjava preduslove njegovog celovitog razvoja.
 
Ako se tek spremate za roditeljstvo, ili ste već roditelj, ili samo želite da saznate nešto više o važnosti ranog razvoja, ovo predavanje je prava prilika za to. Važno je ove spoznaje ne odlagati, jer ključni meseci i godine razvoja za dete brzo prolaze i neke stvari je kasnije teško nadoknaditi.

Predavanje Tomislava Kuljiša „Zašto su prve godine najvažnije?“ se održava u petak, 02. februara od 18-20.30h, u Centru Guarnerius, Džordža Vašingtona 12.


Više o predavanju i obaveznu prijavu potražite na linku:
http://prirodnoroditeljstvo.com/predavanje-zasto-su-prve-godine-najvaznije/

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE