Don Miguel Ruiz ~ Molitva koja RAZVIJA PRIHVATANJE I LJUBAV PREMA SEBI


Danas Tebe, Stvoritelju Svemira, molimo da nam pomogneš da prihvatimo sebe takve kakvi jesmo. Pomozi nam da prihvatimo svoj um takvim kakav jeste, zajedno sa svim svojim emocijama, nadama i snovima,zajedno sa ličnošću i svojim jedinstvenim načinom postojanja. Pomozi nam da svoje telo prihvatimo upravo takvim kakvo jeste, sa svom njegovom lepotom i savršenstvom.

Neka ljubav koju osećamo prema sebi bude tako snažna da više nikada ne odbacujemo sebe i ne uništavamo svoju sreću, slobodu i ljubav.

Od sada pa nadalje, dopusti da svaki naš čin, svaka reakcija, misao i emocija budu utemeljeni u ljubavi. Pomozi nam, Stvoritelju, da naša ljubav prema sebi raste dotle dok ne preobrazi sveukupni san našega života - od straha i tragedije u ljubav i radost.

Neka snaga naše ljubavi prema sebi bude jaka toliko da uništi sve one laži za koje smo bili programirani da u njih verujemo - sve one laži koje nam govore da nismo dosta dobri, dosta snažni ili inteligentni da bismo uspeli. Neka snaga naše ljubavi prema sebi bude snažna toliko da svoj život više ne moramo živeti u skladu s mišljenjima drugih ljudi.

prigrli-sebeDopusti nam da u potpunosti imamo poverenja u sebe u pogledu odluka koje moramo doneti. Voleći sebe, više se ne plašimo da se suočimo sa bilo kakvom odgovornošću u životu, niti se plašimo da se suočimo sa bilo kakvim teškoćama, jer ćemo ih razrešavati onako kako se budu pojavljivale. Šta god želimo da postignemo, neka to bude učinjeno sa snagom naše ljubavi prema sebi.

Počevši od danas, pomozi nam da sebe volimo toliko da nikada više sami sebi na put ne postavljamo nikakve prepreke. Svoj život možemo živeti tako da budemo ono što jesmo, ne pretvarajući se da smo neko drugi samo da bi nas prihvatili drugi ljudi. Više nam nije potrebno da nas prihvataju drugi ljudi i da nam govore kako smo dobri, jer sada znamo ko smo.

 

Uz pomoć snage naše ljubavi prema sebi, dopusti nam da uživamo u onome što svaki put ugledamo kad se pogledamo u ogledalo. Neka nam na licu blista smešak koji će povećati našu unutrašnju i spoljašnju lepotu. Pomozi nam da osetimo tako snažnu ljubav.

 

Omogući nam da se volimo bez osuda, jer kad prosuđujemo, tada u sebi stvaramo krivicu i grižu savesti, pojavljuje se potreba za kažnjavanjem i tada gubimo svoju ljubav. Ojačaj nam volju da u ovom trenutku oprostimo samima sebi. Očisti naš um od emocionalnog otrova i samoprosuđivanja kako bismo živeli u potpunom spokojstvu i ljubavi. Neka naša ljubav prema sebi bude snaga koja će promeniti san našega života.

Dopusti nam da uz tu novu moć u svome srcu, moć ljubavi prema sebi, preobrazimo svaki odnos u svome životu, počevši od odnosa prema samima sebi. Pomozi nam da se oslobodimo svih sukoba s drugim ljudima.

Omogući nam da budemo sretni u onim trenucima koje delimo sa svojim voljenima i da im oprostimo za sve nepravde koje osećamo. Pomozi nam da se volimo toliko da oprostimo svakome ko nas je ikada u životu povedio. Daj nam hrabrosti da svoju porodicu i prijatelje volimo bez ikakvih uslova i da svoje odnose menjamo pozitivno i s ljubavlju.

Pomozi nam da stvorimo nove načine komunikacije u odnosima, kako više ne bi bilo ni pobednika ni pobeđenih.

Daj nam da zajedno radimo za ljubav, radost i sklad. Neka naši odnosi sa porodicom i prijateljima budu utemeljeni na poštovanju i na radosti kako više ne bismo osećali potrebu da im govorimo kako bi trebali misliti ili se ponašati.
 

joga-polozaj


Neka naši ljubavni odnosi budu najbolji; dopusti nam da osećamo radost svaki put kad sebe delimo sa svojim partnerom. Pomozi nam da druge ljude prihvatimo takvima kakvi jesu, bez prosuđivanja, jer kad odbacujemo njih, tada odbacujemo i sebe. Kad odbacujemo sebe, tada odbacujemo i Tebe.

Danas je novi početak. Pomozi nam da danas opet počnemo svoj život uz pomoć snage svoje ljubavi prema sebi. Pomozi nam da uživamo u svom životu, u svojim odnosima, da istražujemo život, reskiramo, da budemo živi i da više ne živimo u strahu od ljubavi. Dopusti nam da otvorimo srce ljubavi koja je naše pravo stečeno rođenjem.

 

Pomozi nam da postanemo Majstori zahvalnosti, velikodušnosti i ljubavi, kako bismo uvek i zauvek uživali u svemu onome što si Ti stvorio. Amin.


Autor: Don Miguel Ruiz

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE