Šta je DUHOVNA PREDAJA ~ Najveća tajna RAZVOJA SVESTI


Nema potrebe da se naprežete, suština je zapravo u predaji sa kojom dolazi duhovni rast i podizanje svesti o samom sebi i svetu koji nas okružuje. Što se više predajemo životu, bivamo sve spokojniji, usredsređeniji, uravnoteženiji, imamo više samopouzdanja, elana, volje, energije i vere da se uvek sve dešava za naše najviše dobro bez obzira na životne okolnosti koje nas zadese.

Predaja znači celovito, kompletno prihvatanje sebe, drugih, kao i situacije u kojoj ste trenutno. Međutim, vrlo je važno da shvatite da predaja ne podrazumeva da nešto treba da trpite, da vas neko ponižava, a vi se predajete tome. Ovde predaja ima jedan novi kvalitet. Ovde se radi o sagledavanju duhovne predaja sa jednog višeg nivoa svesti.

Predati se životu znači otvoriti se za sve dobrobiti i dopustiti da vam to dobro i dođe. Duhovna predaja jeste prepuštanje sveprožimajućoj inteligenciji da uredi vaš život na najbolji mogući način, ali za ovo je potrebna pre svega vera, konstantan rad na sebi i čišćenje od podsvesnih negativnih obrazaca razmišljanja. Teško ćete odmah osetiti predaju ako se ne budete posvetili tome. Budite istrajni i posvetite se usaglašavanju sa svojim unutrašnjim bićem jer je upravo ono vaša veza sa božanskim principom i savršen vodič koji svi imamo.

talas-okeanZaista, predugo pokušavamo da mislima uspostavimo kontrolu kako nad svojim, tako i nad životima drugih. Istina je, u stvari, da vi ne kontrolišete život, nego da život kontroliše vas. U pokušaju da svaku situaciju u svom životu iskontrolišete, dešava se da vam tlo izmiče pod nogama, iz jednog nepovoljnog iskustva ulazite u drugo i tako u nedogled, ponavaljajući isti obrazac razmišljanja i delovanja.

Što više kontrolišete život, to vam on sve više izmiče kontroli
. Na prvi pogled ovo je jedan od paradoksa, ali poenta je u tome da izgradite poverenje i čvrstu veru da se sve uvek dešava za vaše najviše dobro.


Prepuštanje univerzumu omogućava vam da vi postanete svesni kreator svog života. I ovo zvuči paradoksalno? Kako ću postati kreator svog života ako se prepustim? Dok svim silama pokušavate da iskontrolišete date okolnosti, imate sve manje kontrole, ali čim se prepustite univerzumu i mislite da je sve uvek dobro u vašem svetu, vraćate kontrolu i postajete kreator svog života. Time dobijate savršeno unutrašnje duhovno vođstvo koje poseduje višu inteligenciju.

 
 
Autor: Suzana Smoljić, blis.ba

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Zakon PRIVLAČENJA objašnjen – Kako ZRAČIŠ, tako PRIVLAČIŠ!

Kako da PRESTANETE da se NERVIRATE zbog drugih ljudi?

Fokus KREIRA vaš ŽIVOT ~ Istina koja će vas PROMENITI!

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE