Kako sam napokon izlečila MIGRENU ~ Šta glavobolja govori o vama i vašem životu?


Pre nego što dođem do toga kako sam izlečila migrenu želim da vam pojasnim šta je sve uticalo na nastanak migrena kod mene, a verujem da su to uzroci nastanka ove tegobe i kod drugih ljudi.


Naime, odrastala sam u porodici u kojoj se nisam osećala bezbedno i zaštićeno, plašila sam se života, živela sam u strahu. Već kao dete naučila sam da odmeravam svaki svoj pokret, potez, izgovorenu reč. Naučila sam vešto da potiskujem one neprijatne emocije koje bi se vremenom nakupile pod pritiskom takvog načina života. Naučila sam da nije bezbedno biti svoj, pokazati svoju suštinu i svoja osećanja.

Naučila sam da se bojim života, da ne verujem ni sebi, a kamoli drugima.

Težila sam perfekcionizmu u svemu, što je bilo nemoguće postići. Uvek sam imala osećaj da sa mojom porodicom nešto nije u redu, a onda se to osećanje prenelo na moj lični doživljaj sebe i drugih. U ljudima sam videla potencijalnu opasnost i pretnju po vlastitu sigurnost. Nedostatak ljubavi prema sebi i svetu razvio je određene tegobe u telu, a među njima i migrenu koja je bila najneprijatnija.

Migrene su mi se javile dok sam bila student u maju 2012. godine i od tada sam nekoliko godina svaki mesec imala jake glavobolje po dva-tri dana. I kad bi me prošla migrena glava mi je bila teška, telo mi je bilo isrcpljeno, osećala sam jednu opštu slabost organizma.

To je najkraće rečeno istorija mog odrastanja i života, ali istorija koja je postavila temelje mog zdravlja i moje ličnosti. Sećam se tačno dana kada sam prvi put osetila migrenski napad, to iskustvo mi je bilo vrlo neprijatno, izazivalo mi je dodatni strah. Strah je, takođe, izazivao, ali i dodatno pojačavao bol. Kada bi se bol pojavila, povlačila bih se u svoju sobu, nekoliko dana ne bih mogla normalno da funkcionišem.
 

glavobolja

 


Bio je to znak da nešto ne radim kako treba kao i da treba da poradim na svojoj mentalnoj higijeni. Potisnute emocije su se manifestovale u vidu migrene. Migrena je znak da smo mnoge emocije potisnuli, jer su bile vrlo neprijatne, misleći da će nam tako biti lakše. To je bežanje od samog sebe.

Perfekcionizam je, takođe, jedan od uzroka migrena, a iz tog pefekcionizma javlja se nemoć, naročito ako ne možemo da utičemo na neku situaciju da se promeni. Onda se javlja i otpor, neprihvatanje sebe, situacije i ljudi takvih kakvi jesi. Mislimo da sve treba da bude onako kako smo mi zamislili i kad se to ne ostvari, javljaju se te negativne emocije.

Potom, bežimo od tih emocija, jer mislimo da su one loše, ne znamo da ih transformišemo i tako one ostaju u telu zarobljene, težeći da se ispolje na neki način. Tada se javljaju razne tegobe, zdravstveni problemi, bolesti i slično.

Nema ništa loše u svemu tome ako prihvatimo da je bol znak da treba da poradimo na sebi. Ako i dalje okrivljujete druge za to što vam se dešava, ne možete napredovati. Vi treba da preuzmete odgovornost za svoj život i onda polako, strpljivo i predano da unapređujete svoje zdravlje.

Ovde dolazimo do odgovora na pitanje kako možemo unapređivati svoje zdravlje i kako sam ja izlečila migrenu.

Kao što rekoh, prvo sam sagledala svoj život, sve segmente svog života i priznala sebi da nisam zadovoljna trenutnim stanjem, a potom sam prihvatila one emocije kojih sam tad bila svesna i menjajući svoje razmišljenje i stav prema životu, postepeno radila na svojoj ličnoj transformaciji.

 

Medicina je već odavno utvrdila da su sve bolesti psiho-somatske, dakle, bolest nastaje u umu, tu je koren svih naših problema. Um treba što više pročistiti od negativnog načina razmišljanja, od zastrašivanja samog sebe, a onda određenim tehnikama raditi na menjaju uverenja o zdravlju i tako čistiti svoju podsvest.

Osim toga, veoma je važno da naučite da osluškujete svoje telo i da blagovremeno odgovarate na njegove potrebe.

Neka vam telo bude kao hram vaše duše, zato ga negujte, vodite računa o svojoj ishrani, redovno vežbajte, hidrirajte se i iznad svega VOLITE!


 

 
Autor: Suzana Smoljić, blis.ba

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Zakon PRIVLAČENJA objašnjen – Kako ZRAČIŠ, tako PRIVLAČIŠ!

Kako da PRESTANETE da se NERVIRATE zbog drugih ljudi?

Fokus KREIRA vaš ŽIVOT ~ Istina koja će vas PROMENITI!

Šta je DUHOVNA PREDAJA ~ Najveća tajna RAZVOJA SVESTI

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE