Pachamama stejdž ~ Spiritualni kutak EXITA


Pachamama (Majka Zemlja) predstavlja oazu alternativnog načina života i muzike. To je mesto gde uranjate u transformativno i spiritualno putovanje, iseljujete duh, um i telo, istovremeno povezujući se sa prirodom, slaveći život i slobodu.

Spiritualni kutak EXITA
ove godine slavi ličnu i unutrašnju slobodu, dizajniran je tako da izazove i  prihvati, ali i da omogući da doživite nezaboravno iskustvo i produhovljeno putovanje u dubinu čovekove duše.

Zatvorite oči i pustite zvuke u sebe, jer ćete celim bićem biti  preplavljeni vibracijama i zvucima raznih drevnih instrumenata, kao što su: šamanski i afrički bubnjevi, tibetanski i planetarni gongovi, zvučne činije, didžeridu, handpan ili hang bubanj, đembe, surdo, pandeiro, sitar, mridanga, karatili, ali i klasičnih: gitara, violina, flauta.


Priliku da pokažu svoje veštine imaće i izvođači koji se profesionalno bave tehnikama isceljivanja i opuštanjem uma, tela i duha, koristeći instrumente koji imaju isceljujuće dejstvo, pri čemu stvaraju vibrantno živ osećaj.
 

pachamama stage


Anika Petrović
zabaviće i opuštaće publiku svojim performansom na tibetanskim gongovima, koji su joj, kako kaže, otvorili vrata drugog sveta, ljubavi i traganja za znanjem o vibracijama i zvucima.
Izvođači kirtana (pesama hinduističke tradicije), Chakra Kirtan Band, među kojima je su i počasni gosti, inspirativni monasi Bhakti tradicije, Saćinandana Swami i Kandamba Kanana Swami, koji  će nam svojim kirtan pesmama otvoriti srce i probuditi duboke emocije.

Pevač tradicionalne balkanske muzike, po profesiji lekar i doktorant medicine, Reiki učitelj i pisac Žarko Ilić Damar, probudiće damar u nama svojim modernim pristupom, prijemčivim aranžmanima, tradicionalnim instrumentima i glasom, a prikazaće lepotu, zanos, strast, želju, ali i melanholiju i sve ono što sa sobom nosi tradicionalna balkanska pesma.

Branko Isaković
, kompozitor i multi-instrumentalista iz Beograda, publici će predstaviti svoje najnovije projekte iz aranžmana Divine Sound, fokusirane na ambijentalnu, i healing i muziku.
Audiovizuelni umetnik, kompozitor i producent, Branislav Micić doneće "Muziku Sfera" na Pachamama stage, svojom muzikom uz instrumente koji su naštimovani po Pitagorejskom štimu na 432 Hz, koja time pokreće energetske tokove organizma, aktivirajući fizički, emotivni i mentalni deo bića.

Muzički sastav iz Sarajeva, Shamanic Trio, koristi zvučne vibracije instrumenata od šamanskih bubnjeva, preko analognog sintisajzera, gongova i tibetanskih činija, uz koje ćete doživeti svojevrsno iskustvo šamanskog putovanja.
 
Muzičko nasleđe tipično za ove prostore, obogaćeno nenametljivom upotrebom latino ritmova, koje pretaču u pitku scensku izvedbu u dva glasa, sa puno topline, nežnosti i romantike, doneće nam Sanda & Shoica.

Multiinstrumentalista, i kompozitor, Branko Potkonjak, u pratnji umetnice Spomenke Milić (vokal, bas), predstaviće se sviranjem sitra, gitare i tradicionalnih instrumenata u eklektičnim kompozicijama, čija posebna vibracija dopire do svakoga ko se odvaži da se otvori za posebno, meditativno, direktno iskustvo.

Program na Pachamama bini, svojim interaktivnim performansom dinamičke Oshove meditacije sa publikom, upotpuniće i čileanka Pratiti Meunier, koja već nekoliko decenija putuje stazom duhovnosti, i tvorac je programa za lični “The Art of Transformation”, a svoje iskustvo primenjuje i u “Path of Love” programima širom sveta. 

Zvuk violine uz ritam perkusija, doneće Bogdan Đukić, član poznatih svetskih grupa: Mirabai Ceiba, Padrinos, Mardeleva, Studio Tulum, Ride of strings, Aukai, Bole. Svojom violinom na svetskoj alternativnoj muzičkoj sceni ostavlja značajne tragove srpske muzike i svojih korena.
 

pachamama program


Fuzija paganskih melodija sa područja Balkana, severnjačkog paganskog bubnjanja i elemenata elektronske i dooma je muzička podloga benda VARTRA. Kombinuju kaval, saz, didgeridoo i  ručno pravljene šamanske bubnjeve i zvečke, uz vokalnu pratnju, kako bi se dočarala svetska paganska muzike i kultura, sa fokusom na balkanski melos i severnjačke ritmove.

Kreativno kombinovanje afro-tribe zvuka na tradicionalne đembe, uz gitare, klavijature i vokal, izvešće sastav AfroTribe Soundsystem iz Banja Luke, što će ispuniti binu veselom dinamičnom energijom koja poziva publiku na oslobađajući ples, kao završnu tačku Pachamame.

Jer, oslobađanje donosi unutrašnju SLOBODU.

 


 

Copyright © EXIT fest

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE