Postanite sertifikovani REIKI praktičar 14. i 15. jula u Bijeljini


OBUKA za Medical REIKI metodu 14. i 15. jula u Bijeljini


Predavač - edukator: dr Mirjana Mićović (Beograd), pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Reikija - Gendai Reiki Ho.


Postanite sertifikovani REIKI praktičar, naučite da radite Reiki tretmane. Tokom obuke naučićete kako da:

- pojačate svoju energiju,

- osećate se bolje,

- zaštitite se energetski,

- budete opušteniji,

- oslobodite se napetosti u telu,

- budete otporniji

- da radite tretmane svojoj porodici

- podržite zdravlje

- da isceljujete svoju dušu i telo

 
Za polaznike seminara, predviđen je i individualni tretman kod dr Mićović. Nakon završetka ove edukacije, svi polaznici će dobiti sertifikate i zvanje Reiki praktičara prvog stepena (Shoden) u Tradicionalnom japanskom Reikiju.

Pored teorijskog dela imamo i grupne tretmane, meditacije i inicijacije (inicijacija predstavlja uvođenje klijenta u svet univerzalnih vibracija od strane Učitelja).

 
U cenu uključeno: 

- edukacija,

- teorijski i praktični deo,

- inicijacija,

- serifikat,

- skripte

- Reiki tretman sa dr Mićović


Cena obuke: 150 eura

Za informacije i prijave kod organizatorke Maje Pejović na:

mobilni 00382 67 535 705

ili Viber 00382 67 385 157

reiki 

Intervju o Reiki metodi sa dr Mirjanom Mićović

"Do sada sam imala preko 17 000 tretmana na drugim osobama i isto toliko autotretmana. Svako ko se odluči da potraži pomoć Reiki iscelitelja već ima ideju o tome da ovom tehnikom može sebi pomoći. To je već veliki korak i dobar preduslov za uspeh, mada samo verovanje u efikasnost metode nije neophodna da bismo se osećali bolje", objašnjava Dr Mirjana Mićović, pedijatar, akupunkturolog, fitoterapeut, master i učitelj Tradicionalnog japanskog Reikija- Gendai Reiki Ho.

Šta je Reiki?


Tradicionalni japanski Reiki je veština kanalisanja životne energije ili kako je sadržano i u samom njenom imenu Božanske energije (Rei -božanska, Ki- energija).

Pod ovim imenom poznata je poslednjih 120 godina u Japanu, mada se stotinama godina unazad slične tehnike uspešno primenjuju u mnogim tradicijama širom sveta (QI GONG i TAI CHI-Kina, Prana healing-Indija, Orgon terapija-Evropa itd.).

Otac tradicionalnog japanskog Reikija je Mikao Usui i njegov metod predstavlja osnov svim Reiki tehnikama koje su nastale širom sveta u poslednjih nekoliko decenija (Zapadni Reiki, Gendai Reiki Ho, Gendai Reiki Rio i sl).

Tradicionalni japanski Reiki usmeren je na pročišćavanje naše svesti, duhovni rast i razvoj, postizanje stanja neprestanog mira, spokoja i unutrašnje radosti, dok se zapadni reiki više bavi ličnošću, porodicom i okruženjem ispunjenim ljubavlju i harmonijom.

Reiki sadrži volju Univerzuma, koja sve što postoji uvodi u stanje harmonije. Najvažniji faktor u tradicionalnom japanskom Reikiju za postizanje harmonije i istinske sreće je praktikovanje isceljivanja u cilju duhovnog rasta i razvoja.

Tokom isceljivanja, životna energija i Reiki energija se integrišu i vibracije obe energije rastu, a to utiče na naš duhovni rast i razvoj. Prepoznavanje isceljivanja kao iskustva ljubavi i harmonije. Reiki iscelitelj ima ulogu "anđela svetlosti" - da svetlost Univerzuma širi na Zemlji.

"Reiki iscelitelj koji poseduje veliko znanje, može prenositi potpuno čistu Reiki vibraciju na klijenta, ispuniti njegovo energetsko polje harmonijom, uskladiti se sa vibracijom svesti klijenta i pomoći mu da se uskladi sa prirodnom svesnošću"
- Hiroshi Doi, učitelj i osnivač škole Gendai Reiki ho.

Reiki iscelitelj pomaže osobi da sebe dovede u samoisceljujuće stanje i sam pokrene svoje skrivene resurse za postizanje opšteg dobrog stanja. Ovo je tehnika koja nam pomaže u ličnom razvoju I pomaže da upoznamo sebe kao izvorno božansko biće, sagledamo svoje granice I otvorenog srca, bez gordosti i kompleksa, prihvatimo sebe takve kakvi jesmo.

Pri Ministarstvu zdravlja Srbije, Reiki je zvanično priznat kao metoda za unapređenje zdravlja ljudi od 2006. godine.


Reiki principi

 
Da li se Reikijem postižu efekti bez obzira na to da li osoba veruje u samu metodu?

mira-micovicDo sada sam imala preko 17 000 tretmana na drugim osobama i isto toliko autotretmana. Svako ko se odluči da potraži pomoć Reiki iscelitelja već ima ideju o tome da ovom tehnikom može sebi pomoći.

To je već veliki korak i dobar preduslov za uspeh, mada samo verovanje u efikasnost metode nije neophodna da bismo se osećali bolje. Reiki je inteligentna energija i ona nas pokreće, bez obzira na naše svesno učešće u celom procesu.


Da li se Reiki može smatrati pomoćnim sredstvom u lečenju različitih oboljenja?

Naravno. Kao što sam već napomenula, Reiki je priznat pri Ministarstvu zdravlja Srbije kao metoda za unapređenje zdravlja ljudi, što znači da se može slobodno primenjivati kao dopuna svim metodana koja propisuje zapadna medicina, tj. kod svih oboljenja.


Koji su efekti Reikija na zdravlje?

Prvi efekti se primete već nakon prvog tretmana. Osećamo se opušteno, relaksirano, srećno...
Imamo osećaj kao da nam je pao veliki teret sa srca.

U osnovi ovog dobrog stanja u stvari leži redukcija stresa i dovođenje u balans kompletnog hormonskog sistema, koji je inače u tesnoj vezi sa našim psihičkim i emocionalnim bićem.

Kada smo u stresu strahovi se pojačavaju i nismo u mogućnosti da racionalno sagledavamo svoj život i probleme na koje nailazimo.

Sve nam deluje teško savladivo i zbog nemoći koja nas savladava, često upadamo u depresivna i anksiozna stanja, koja na fizičkom nivou izazivaju visok krvni pritisak, probleme sa gastrointestinalnim traktom, poremećaj menstrualnog ciklusa kod žena, a kod muškaraca disfunkciju na seksualnom nivou, astmu, kožne promene u vidu psorijaze i ekcema, poremećaj spavanja, alergije itd. Oslobadjajući nas uzroka tegoba, Reiki utiče da se oslobodimo i posledica, odnosno tegoba, bolova, različitih stanja i smetnji...


Kada ste se Vi susreli sa ovom veštinom?


Prvi put sam se susrela sa pojmom Reikija u svom Domu zdravlja na tribinama iz alternativne medicine koje sam organizovala te 2009. godine. Od tada, do danas, Reiki je neodvojivi deo moje svakodnevice.


Da li su rađena neka naučna istraživanja o efektima Reikija?

Poslednjih dvadesetak godina u mnogim bolnicama i institutima širom sveta ispituju se efekti Reikija na zdravlje ljudi. Rezultati su fascinantni, naročito u oblasti kardiovaskularnih oboljenja, endokrinologije, gastroeneterologije i neuoropsihijatrije. Svi podaci i istraživanja su postavljeni na sajtu www.medline.com i dostupna širokoj čitalačkoj publici.


 
Izvor: www.monnamagazin.me

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE