Novak Đoković ~ MEDITIRAM da bih POBEĐIVAO!


Srpski teniser spremio pobedničku taktiku za poslednji grend slem u sezoni koji se trenutno odvija u Njujorku, a za koju tvrdi da je ključ kontrola emocija i uma. Amerikance je interesovalo da li Novak Đoković i dalje meditira, odnosno da li mu to pomaže na terenu.

- Naravno da meditiram i na terenu!
Prvo pravilo meditacije je disanje, zar ne? Ali, svesno disanje. Kao profesionalni sportista, moraš da naučiš da dišeš. Kada si anksiozan na brejk ili meč loptu protivnika, ostaješ sam sa sobom. Nema nekog da te zameni kao u timskim sportovima. Ti preuzimaš sve pohvale, ali i krivicu.


Sve je u tvojim rukama. Da bi izvukao 100 odsto iz sebe, moraš da savladaš veštinu disanja, da se nosiš sa pritiskom i stresnim situacijama - kazao je Nole i dodao:

- Ključ je kontrola emocija i uma. Čak i čovek poput Federera, kome naizgled ništa ne smeta, ima unutrašnje borbe. Naučio je da kontroliše emocije i zato je uspešan. I Majkl Džordan je imao sposobnost da bude tačno u zoni kada je to najpotrebnije. Svim najvećim sportistima je to zajedničko.novak-meditira

 

 

 


Izvor: Miodrag Jovišević facebook profil

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE