Dubravka Stojković PEAT

Telefon: 063/ 55 22 44

Adresa: Beograd

E-mail: dubravka.peat@gmail.com

Website: www.dubravka-stojkovic.com

Dubravka Stojković – trener, učitelj, predavač i autor mnogih dečjih izdanja. Više od petnaest godina radila je kao direktor i glavna i odgovorna urednica Luxor izdavačke kuće iz Beograda.

Danas, kao direktni učenik psihologa i najvećeg mislioca današnjice, Živorada Slavinskog, radi kao Licencirani PEAT Trener i Procesor ove metode. Takođe, Dubravka je HYL trener filozofije Lujze Hej. Živi u Beogradu.

Radi individualne tretmane lično i preko Skype.  
Drži obuke budućim sertifikovanim Procesorima lično i preko Skype.
Sobom i drugima bavi se skoro dve decnije.

 


Dubravka o sebi


Moja životna priča i put kojim danas koračam je dokaz kako je prihvatanje vlastite celovitosti, put prema radosnom načinu življenja. Znam šta znači negiranje i neprihvatanje onih “teških” delova sebe i sa kakvim se posledicama suočavamo kada smo “nesvesni”.

Ta 1998 godina bila je izuzetno teška godina za mene, sa mnogo emocionalnih problema. U tom trenutku postojala su dva puta: ili da potpuno potonem ili da radom na sebi isplivam, rešavajući se starih uverenja i starih mehanizma, u cilju postavljanja novih, koji vode srećnijem životu. Shvatila sam da druge i okolinu ne mogu da promenim, ali da sebe mogu i da u tome leži moć izlečenja.

Protekle dve decenije prošla sam razne programe ličnog razvoja: Geštalt terapija, Transakciona analiza,  Psihoanaliza, Karmička dijagnostika itd. Godinama sam učesnik radionica Konstelacije kao mesto traganja za rešenjima koje donese mir. Izuzetno cenim filosofiju gurua Mohan Ji-a o duhovnim stazama i oslobođenju.

U svom daljem traganju za smislom života, susret sa psihologom i velikim misliocem današnjice Živoradom Slavinskim ostavio je snažan utisak i napravio preokret u mom životu.

 

Lično iskustvo i saznanje da neki dugotrajni problemi mogu da se reše u veoma kratkom vremenskom periodu, kao i osećaj duhovnog rasta, pokrenuli su me da budem učenik Peat metode i postanem Procesor ovog terapeutskog metoda, a kasnije i trener, što mi je pružilo mogućnost da druge ljude obučim kako da koriste ovu moćnu tehniku kao samopomoć i pomoć drugima.

Slavinski me je uputio na činjenicu da je potrebno da svoje znanje i iskustvo podelim sa drugim ljudima.
“ Ako samo učiš i stečeno znanje ne deliš sa drugima, ni sebi ne činiš dobro, jer sve je energija, kao uzimanje I davanje. Vrednuj iskustvo koje si prošla jer na taj način možeš najdublje da saosećaš sa drugim ljudima”, savetovao me je Slavinski.
 

dubravka stojkovic


Nakon dosta godina istraživanja i razvoja putem različitih tehnika i programa, odlučila sam da svoje znanje i iskustvo prenesem i na druge ljude.

Sada znam šta donosi rad na sebi, putem procesa koji donose divne oslobađajuće rezultate i “svesno”  življenje. 
Uživam u procesu života, svesna da je učitelj ujedno i učenik i radujem se svakoj prilici koja nam omogućava razvoj naše celosti.


 

SLAVINSKI O DUBRAVKI

"Stara izreka iz yoga sistema kaže:
Postoje stotine i hiljade Učitelja, ali teško je naći jednog jedinog pravog učenika. Na osnovu svog iskustva mogu da kažem da je Dubravka Stojković takav pravi učenik. To je dokazala na mnogo načina."

Živorad Mihajlović Slavinski


 

 

Facebook: Dubravka Stojković PEAT / Dubravka Stojković

Youtube: Video kanal Dubravke Stojković