Dubravka Stojković

Telefon: 063/ 55 22 44

E-mail: dubravka.peat@gmail.com

Website: www.dubravka-stojkovic.com

Tretmani: PEAT, DP4, Aspektika, Verbalna ekspanzija i redukcija, Exkalibur, Kvantna harmonizacija, HYL

Dubravka Stojković – trener, učitelj, predavač i autor mnogih dečjih izdanja. Više od petnaest godina radila je kao direktor i glavna i odgovorna urednica Luxor izdavačke kuće iz Beograda.

Danas, kao direktni učenik psihologa i najvećeg mislioca današnjice, Živorada Slavinskog, radi kao Licencirani PEAT Trener i Procesor ove metode. Takođe, Dubravka je HYL trener filozofije Lujze Hej. Živi u Beogradu.

Radi individualne tretmane lično i preko Skype. 
Drži obuke budućim sertifikovanim Procesorima lično i preko Skype.
Sobom i drugima bavi se skoro dve decnije.

 


Dubravka o sebi


Moja životna priča i put kojim danas koračam je dokaz kako je prihvatanje vlastite celovitosti, put prema radosnom načinu življenja. Znam šta znači negiranje i neprihvatanje onih “teških” delova sebe i sa kakvim se posledicama suočavamo kada smo “nesvesni”.

Ta 1998 godina bila je izuzetno teška godina za mene, sa mnogo emocionalnih problema. U tom trenutku postojala su dva puta: ili da potpuno potonem ili da radom na sebi isplivam, rešavajući se starih uverenja i starih mehanizma, u cilju postavljanja novih, koji vode srećnijem životu. Shvatila sam da druge i okolinu ne mogu da promenim, ali da sebe mogu i da u tome leži moć izlečenja.

Protekle dve decenije prošla sam razne programe ličnog razvoja: Geštalt terapija, Transakciona analiza,  Psihoanaliza, Karmička dijagnostika itd. Godinama sam učesnik radionica Konstelacije kao mesto traganja za rešenjima koje donese mir. Izuzetno cenim filosofiju gurua Mohan Ji-a o duhovnim stazama i oslobođenju.

U svom daljem traganju za smislom života, susret sa psihologom i velikim misliocem današnjice Živoradom Slavinskim ostavio je snažan utisak i napravio preokret u mom životu.

Lično iskustvo i saznanje da neki dugotrajni problemi mogu da se reše u veoma kratkom vremenskom periodu, kao i osećaj duhovnog rasta, pokrenuli su me da budem učenik Peat metode i postanem Procesor ovog terapeutskog metoda, a kasnije i trener, što mi je pružilo mogućnost da druge ljude obučim kako da koriste ovu moćnu tehniku kao samopomoć i pomoć drugima.

Slavinski me je uputio na činjenicu da je potrebno da svoje znanje i iskustvo podelim sa drugim ljudima.
“ Ako samo učiš i stečeno znanje ne deliš sa drugima, ni sebi ne činiš dobro, jer sve je energija, kao uzimanje I davanje. Vrednuj iskustvo koje si prošla jer na taj način možeš najdublje da saosećaš sa drugim ljudima”, savetovao me je Slavinski.

Nakon dosta godina istraživanja i razvoja putem različitih tehnika i programa, odlučila sam da svoje znanje i iskustvo prenesem i na druge ljude.

Sada znam šta donosi rad na sebi, putem procesa koji donose divne oslobađajuće rezultate i “svesno”  življenje.
Uživam u procesu života, svesna da je učitelj ujedno i učenik i radujem se svakoj prilici koja nam omogućava razvoj naše celosti.