Ivana Grahovac

Telefon: 063/ 269-339

E-mail: umece.chija@gmail.com

Website: www.taichi-umece.com

Tretmani: Tai Chi Chuan, Qi Gong

Ivana​ Grahovaciza sebe ima ​preko 20 godina praktikovanja različitih zapadnih i istočnih duhovnih veština samorazvoja, hatha jogu, pranično lečenje, različiti sistemi zapadnog hermetizma, geštalt​, sistemske i ​porodične konstelacije.

Prvi kontakt sa Tai​ Chi Chuanom imala​ je ​u Francuskoj​ 2004. godine, pred kraj magistarskih studija violončela u Londonu​,​ kada ​odlazi da poseti svog dedu​ Vladija Stevanovitcha​ u Francusku.


Vladi je tada živeo u malom provansalskom selu na jugu Francuske gde je osnovao CIVS, Centar za edukaciju i obuku instruktora Tai​ Chi Chuana i Qi Gonga.

ivana grahovacVladijeva ​snažna ​želja da prenese ​Ivani ​znanje doveli su do toga da ona započne usavršavanje i edukaciju za obuku instruktor​ke​ škole “Umeće čija”.
​Ivana provodi četiri godine u Francuskoj na intenzivnoj obuci u radu sa formatorima Michele Stevanovitch, Karine Taymans, Pierre Boogaerts, Fabian Bastin i drugim gostujućim instruktorima u CIVS centru u Provansi.
Obuka u centru CIVS obuhvatila je oko 3000 sati praktikovanja Qi Gonga, Tai Chi Chuan forme, 24, 108 i 127 pokreta, vokalne energetske tehnike, tehnike disanja, kirikido, kung-fu formu i druge tehnike po metodi Stevanovitch.

Nakon obuke ostaje da živi i radi u Francuskoj kao muzičar, instruktorka škole "Umeće čija" i instruktorka hatha joge na Univerzitetu u Lionu.

U međuvremenu organizuje seminare u Beogradu ​i ostalim gradovima u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori ​sa redovnim gostovanjima instruktora iz ​​Francuske, Švajcarske  Portugala i Hrvatske​.​