Vladimir Topolšek

Telefon: 060/ 6 777 999

E-mail: info@imaas.rs

Website: www.imaas.rs

Tretmani: Tai Chi Chuan, Yiquan

Borilačkim veštinama počinjem da se bavim 2002 godine, učeći prvo Uechi ryu karate kod svoga oca Maria Topolšeka, koji je bio među prvima koji je doneo ovu vrstu karatea u Evropu. Uechi ryu karate je stil, tigra (čvrstina), ždrala (mekoća) i zmaja (spirit – stadijum gde se um i telo spajaju u celinu), u kome dolazi do harmonije između dualnih sila kao što su tenzija i relaks, tako da se na prirodan način dve suprotne sile sjedinjuju u jednu i na isti način dolazi do ravnoteže kako fizičke tako i psihičke.

Nakon nekoliko godina vežbanja pažnju mi privlači veština tai chi chuan koju počinjem isto da vežbam kod svoga oca oko 2004 godine. Vežbajući i proučavajući tai chi chuan kroz fluidne pokrete vođene prisutnim umom uviđam kompleksnost ovog sistema vežbanja i sopstvenu nesposobnost da izvedem ove naizgled lake pokrete, što me podstiče da se više posvetim proučavanju i vežbanju iste.

Svakim malim korakom napred sam uviđao sve više koliko sam malo znao o prednostima i slabostima sopstvenog uma i tela. Oni koji iskreno traže na kraju i dobiju ono za čim su tragali kaže stara izreka. Moj otac je ceo svoj život posvetio proučavanju i traženju veštine u kojoj će se nalaziti „esencija“ , veštine koja će u isto vreme da ima veliki terapeutski efekat i veliku borbenu efikasnost.

Tako 2006 godine se prvi put srećemo na našim prostorima sa Yi quan veštinom. Veštinom koja polako osvaja svet svojom velikom borbenom efikasnošću, a sa druge strane odličnim terapeutskim aspektom koji je poznat po tome što je pomogao mnogim ljudima gde druge metode nisu imale dobre rezultate. Veštinu je osmislio i usavršio jedan od najvećih učitelja borilačkih veština XX veka Wang Xiangzhai.

Yi quan sam vežbao kod svoga oca Maria Topolšeka i u Yi quan akademiji sa sedištem u Pekingu, Kina, škola koja je ostala iza pokojnog osnivača veštine Učitelja Wanga.
Danas, posvetio sam se izučavanju i usavršavanju pomenutih veština, u nadi da ću uspeti da nasledim makar skromni deo znanja koje poseduje moj otac. U okviru Tai chi chuan saveza Srbije i Yi quan Balkan centra možete da vežbate pomenute veštine na više lokacija u Beogradu, kao i u nekoliko gradova u Srbiji.

Više informacija možete dobiti na www.imaas.rs ili na kontakt tel. 060.6.777.999