Čen Biao Tianši

Telefon: 011/ 2422 547, 063/ 816 86 65

E-mail: hongmeikui888@gmail.com

Website:

Tretmani: Akupunktura

Zlatne ruke doktora Čena
Dok zapadna medicina leči bolesti kineska medicina leči ljude.

Nesumnjivo je sve više pacijenata koji se, razočarani u zvaničnu medicinu, naše bolnice i lekare, okreću tradicionalnom načinu lečenja najmnogoljudnije zemlje sveta. Sa svojim jedinstvenim filozofskim pristupom lečenju i pozitivnim efektima koje ono ima na ceo organizam, tradicionalna kineska medicina ni za nas više nije tajna skrivena iza Kineskog zida. Po diplomiranju na Medicinskom fakultetu u Šangaju i specijalizacije na uglednoj klinici za ortopediju, naš doktor Čen je pomogao hiljadama ljudi u svojoj rodnoj zemlji, a u našoj to čini poslednjih sedam godina.


Dok zapadna medicina leči bolesti kineska medicina leči ljude - ističe doktor Čen.

Tradicionalna kineska medicina je najstariji, u kontinuitetu praktikovani, naučni medicinski dr.chensistem u svetu. Ona nije narodna medicina niti nadrilekarstvo, već složen i precizan sistem zdravstvene zaštite, ozvaničen i od strane Svetske zdravstvene organizacije. Ponikla na osnovama taoističke filozofije, kineska medicina ljudsko telo vidi kao mali univerzum sa nizom medjusobno povezanih sistema, koji kada su u ravnoteži održavaju zdravo funkcionisanje ljudskog organizma. Bolesti nastaju usled neravnoteže jina i janga u organizmu, dve energije koje se stalno menjaju pretapajući se jedna u drugu.

Doktor Čen ističe da nijedna bolest nije izolovana, i da ako boli neki od spoljašnjih organa, onda je problem u nekom od unutrašnjih. Tako ne treba lečiti samo bolest ili organ pojedinačno, već čitav organizam. U obzir se uzima celokupna slika pacijenta - ne samo njegovo fizičko već i mentalno, emocionalno i duhovno stanje.

Zahvaljujući znanju i bogatom iskustvu, dr Čen nepogrešivo pronalazi zdravstveni problem i tačke na telu na koje treba delovati. Pri prvom susretu sa pacijentom, dr Čen uspostavlja dijagnozu tako što gleda u beonjače, jezik, kožu i uši, jer se baš tu nalaze korespondentne tačke svakom našem organu, a zatim opipava puls i odredjene tačke na licu i telu iza kojih se kriju i signali odredjenih oboljenja. Naime, kod gubitka fiziološke ravnoteze nekog organa, ili sistema organa, odgovarajuće akupunkturne tačke na telu postaju bolne, ili promene boju. Tako, zahvaljujući refleksnom mehanizmu, bolest se moze dijagnosticirati a energetski kanali stimulisati radi uspostavljanja biološke ravnoteže i harmonije.

Zlatnim rukama, kako ih nazvaše mnogi pacijenti, dr Čen radi i akupunkturu (bockanje iglicama) i akupresuru (pritiskanje bolnih mesta prstima). Masaže, kojih zna oko 120 vrsta, prilagođava pacijentima, a jedna od Čenovih specijalnih je ona zvana riblji rep.

- Akupunktura nije alternativna medicina po načinu delovanja, već po svojim efektima jer leči mnoge bolesti koje savremena medicina nije u stanju - kaže doktor Čen. Kao potpuno prirodna terapeutska metoda, deluje u skladu sa kretanjem čovekove vitalne energije ći u telu. Akupunktura tako nije lek u običnom smislu. Ona ne deluje na određen patološki proces sam za sebe, već jača odbrambene snage organizma, vraća energetsku ravnotežu, i tako mu pomaže da sam prebrodi određenu bolest. Doktor Čen ističe da je prednost akupunkture u tome što ima samo pozitivne efekte na organizam, i za razliku od savremenih lekova, isključuje štetne neželjene posledice.


Ako nekome ne može da pomogne, doktor Čen to kaže pri prvom susretu, tako da obolelima ne daje lažne nade. Naročito je uspešan u lečenju od posledica moždanog udara, raznih oblika reume, degenerativnih oboljenja kičmenog stuba, diskus hernije, spondiloze, išijasa, ukočenosti, neuralgija, glavobolja i migrena, alergija, kao i kod problema sa želucem i ostalim organima digestivnog trakta, srčanih problema, pareza, cerebralne paralize, astme, problema sa prostatom, pada imuniteta.

- Svaki pacijent je priča za sebe - kaže nam doktor Čen. - Svakome valja pronaći odgovarajuću terapiju što zahteva potpunu koncentraciju, veštinu i snagu. Broj tretmana zavisi od stanja u kome se nalazi organizam pacijenta, koji često trpi ne samo od bolesti, već i uticaja neadekvatnog ili parcijalnog lečenja.