Razumevanje - nerazumevanje SEBE


Jeste li se ponekad zapitali odakle dolazi nezadovoljstvo? Ja nikad nisam osećala nezadovoljstvo osim u jednom periodu života kada sam mislila da nisam "normalna" ne osećajući bes, mržnju i nezadovoljstvo, i eto došlo mi je upravo takvo iskustvo da ih osetim sve odjednom, ali ipak nisam znala da ih ispoljim i onda se pitaš KO SAM TO JA, šta se to događa u našoj dubini i koja je to istina koja se krije u nama.

Upadala sam u duboki ambis uma i poželela da me više nema i to je iskustvo stiglo prelazeći granicu života. Tada sam upoznala svog Učitelja koji me je povukao otkrivajući istinu ko sam ja. Šta razmišljate o sebi, kako i na koji način, je veoma važan koncept za razumevanje sebe, a svaka potreba za razumevanjem proizlazi iz nerazumevanja.

Sve što ovde pišem i što radimo na radionicama, je istina koja za vas može biti samo puka teorija i ništa više. Želiš li da spoznaš takvu istinu, ne možeš samo da sediš prekrštenih ruku, tu i tamo nešto pročitaš itd., bar pokušaj da sediš na drugom mestu, možda je bolje.


Preispitivanje svojih navika je dužnost uma, jer on ih je stvorio i isto tako ih može uništiti.
Slušaj, prisećaj se, duboko promisli, vizualizuj, i sve što spoznaš primeni u svom svakodnevnom životu, a iznad svega ono što je najvažnije budi strpljiv-a sam-a sa sobom jer si ti, verovala-o ili ne, sebi najveća prepreka.

Put do balansa vodi kroz tebe. A svo to razumevanje sebe, postiže se ozbiljnim radom. Sve ostalo je samo površina. 

 

 

VOĐENA MEDITACIJA ZAHVALNOSTI

 

 Love, Nina

Nikolina Savić
Spiritual Coach and Author
www.putdobalansa.com

 

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE