Upoznajte REIKI – najpopularniju ENERGETSKU tehniku LEČENJA


Reiki je drevna tibetansko-budistička metoda lečenja koja se odvija polaganjem ruku na određene delove tela. Krajem 19. veka reiki je ponovo otkrio japanski budista dr Mikao Usui.

Otkud potiče sam naziv REIKI? Naime, to su dve japanske reči REI što znači univerzalna, božanska, jedinstvena, duhovna svest i KI koja se može prevesti kao životna, ljudska energija, životna snaga ili univerzalna životna energija.

Reiki je poseban spoj ove dve vrste energije REI i KI, što znači da božanska svest (REI) razume našu individualnu energiju i svest, pa REI upravlja energijom KI, što znači da je reiki „božanska životna energija“.

Kroz svako živo biće protiče KI, kada telo umre KI više ne teče. Može se desiti da protok ove energije oslabi, odnosno da nije slobodan, blokiran je pa osoba postaje podložna bolestima. Ako energija slobodno protiče, manja je verovatnoća da će doći do nekog oboljenja.

Mi smo živi zahvaljujući energiji koja teče kroz nas. Energija hrani naše ograne i ćelije i podržava ih u njihovim vitalnim funkcijama pa ako se naruši protok životne energije u telu, dolazi do slabljenja funkcija jednog ili više organa. Životna energija teče našim telima kroz jedan sistem koji se sastoji od čakri.

 

To su energetski centri koji transformišu energiju i protežu se kroz naše energetsko telo. Takođe, svako ljudsko biće pored fizičkog tela ima i četiri suptilna tela koja se mogu okarakterisati kao aura. Energija struji, ne samo kroz fizičko, nego i kroz sva četiri suptilna tijela: eterično, emotivno, mentalno i duhovno(kauzalno).

Bolest najpre nastaje u našem suptilnom polju, u emotivnom ili mentalnom telu. To znači da od načina razmišljanja uveliko zavisi da li možemo uspostaviti unutrašnju ravnotežu. Prvi signali da sa našim energetskim sistemom nešto nije u redu jeste napetost ili nelagoda.

 

reiki-tretman

 

Ukoliko ne preduzmemo ništa u cilju ozdravljenja, bolest se spušta na fizičko telo da bi uspostavilo narušenu harmoniju. Npr. oboljenje želuca nastaje zbog preteranog stresa. Reiki deluje na sva naša tela, na čitav spektar našeg bića, vraća nas u prvobitnu harmoniju i podstiče prirodnu sposobnost organizma na samoizlečenje.

Reiki može koristiti samo onaj ko je iniciran u reiki praktičara, pa osobe koje su prošle inicijaciju mogu osetiti da se njihov energetski sistem stabilizovao, osećaju se uzemljeno i spokojno. Ova stara metoda lečenja prenosi se od učitelja na učenika, a inicirani energetski kanal ostaje otvoren za reiki do kraja života.

Važno je napomenuti da je reiki izvan svih veroispovijesti, a može se uklopiti u svako versko ubeđenje. On jača samosvest i radost življenja, te podstiče duhovni rast i razvoj svesti. Širi ljubav i promoviše samilost i poverenje u samorazvoj, unutrašnju stabilnost i mir. Reiki pojačava našu vitalnost, snagu i životnost.

 

Dovodi do dubokog opuštanja i unutrašnjeg mira. Oživljava i dovodi u sklad telo, um i duh, te deluje na svim nivoima bića. Pospešuje i ubrzava procese ozdravljenja i isceljenja, oslobađa od otrova. Pomaže u eliminisanju stresa, razgrađuje blokade i deluje na uzroke bolesti. Jača veru u sebe u stanjima bolesti i kriza, ublažava ili otklanja osećaj sopstvene bespomoćnosti. Reiki je celovita metoda prirodnog lečenja, te kao takva idealna dopuna za druge tretmane. To je put do isceljenja i unutrašnjeg jedinstva.

 

 

 Autor: Suzana Smoljić, reiki praktičar

Izvor: bliss.ba

 

PROČITAJTE OSTALE TEKSTOVE OVOG AUTORA:

 

Ko gospodari svojim MISLIMA taj gospodari svojim ŽIVOTOM

Zakon PRIVLAČENJA objašnjen – Kako ZRAČIŠ, tako PRIVLAČIŠ!

Kako da PRESTANETE da se NERVIRATE zbog drugih ljudi?

Fokus KREIRA vaš ŽIVOT ~ Istina koja će vas PROMENITI!

Šta je DUHOVNA PREDAJA ~ Najveća tajna RAZVOJA SVESTI

Da li sam na PRAVOM PUTU? Šta mi se to dešava iako RADIM NA SEBI?

Život funkcioniše na principu BUMERANGA ~ Uvek nam VRAĆA ono što mu dajemo!

Kako su ŽELJE počele EKSPRESNO da mi se OSTVARUJU

POVEZANI TEKSTOVI

SEMINARI & RADIONICE